Tvrtka Šestan-Busch na sajmu vojne i obrambene industrije IDEX u Abu Dhabiju

26.02.2015

Tvrtka Šestan-Busch prisustvovala je na najvećem svjetskom sajmu vojne i obrambene industrije - International Defence Exhibition and Conference IDEX 2015.

Naime, zajednica proizvođača sredstava za posebne namjene pri HGK treći put nastupa na sajmu IDEX, koji se održava u Abu Dhabiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na zajedničkom štandu površine 55 četvornih metara prisustvovale su tvrtke Šestan Busch d.o.o. i Agencija Alan d.o.o. s programom HS-produkta (naoružanje) i Inkop vojnim čizmama, čiji je nastup inače sufinanciran od strane Hrvatske gospodarske komore, a koju na sajmu predstavlja direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić.

IDEX je jedina međunarodna izložba iz sektora naoružanja i vojne opreme koja se odvija na području MENA regije (područje Bliskog Istoka i sjeverne Afrike) svake druge godine i koja prikazuje najnoviju tehnologiju iz područja vojne industrije i obrane, od kopna, mora i zraka. Sajam je jedinstvena platforma za uspostavljanje i jačanje odnosa s vladinim odjelima, poduzećima i oružanim snagama u cijeloj regiji i svijetu, održava se pod pokroviteljstvom Njegove Visosti Sheikh Kalifa bin Zajed Al-Nahjan, predsjednika UAE i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata. Za vrijeme sajma održali su se dodatni događaji poput pomorske izložbe NAVDEX, živih demonstracija, helikopterski i UAV forumi te Zaljevska obrambena konferencija.

Na ovogodišnjoj izložbi više od 2.800 izlagača iz 59 zemalja ispunilo je 12 hala na površini od 133.000 četvornih metara, koji su uključivali i unutarnji i vanjski prostor, a sajam je posjetilo više od 80.000 posjetitelja. Sve te brojke pokazuju da IDEX spada u red najvažnijih sajmova naoružanja i vojne opreme na kojem svoje važno mjesto imaju i hrvatske tvrtke koji su značajni predstavnik proizvođača u sektoru vojne i obrambene industrije i čija se potražnja proizvoda na svjetskom tržištu iz godinu u godinu povećava.

U ovom trenutku tvrtka Šestan Bush najveći je europski i najkvalitetniji svjetski proizvođač kaciga, istaknula je Kesić Šapić te dodala kako je hrvatske izlagače posjetio i princ Abu Dhabija Mohammed Bin Zayed Al Nahyan što je bilo i za očekivati s obzirom na to da su UAE veliki kupci vojnih kaciga. Hrvatske proizvođače posjetila je i delegacija Ministarstva obrane RH na čelu s ministrom Antom Kotromanovićem koji je i ovaj put dao punu podršku našoj industriji.

Ovaj je sajam bio prilika da HGK zajedno s tvrtkama odabere najbolje i najpovoljnije pozicije za buduće sajmove pa je Kesić Šapić tako održala sastanke i s predstavnicima organizatora i dogovorila nastupe hrvatskih tvrtki na sljedećim sajmovima ove industrije i to u: ASDA u Splitu, Milipol Francuska u studenom 2015., Eurosatory Francuska 2016. godine te IDEX Abu Dhabi 2017.


Kontakt

ŠESTAN-BUSCH d.o.o.
Industrijska zona 3
40323 PRELOG
Tel: +385 (0)40 646 330
Fax: +385 (0)40 646 300
E-mail: sestan-busch@ck.t-com.hr